Artiklar om hundar - Sjukdomar, tips, råd och annan intressant läsning

HUNDVALPAR SPRANG RUNT I EGEN AVFÖRING

24 november 2005
Grannarna på Nobelvägen i Malmö klagade på lukten. De trodde att det var ett lik som låg i lägenheten. När polisen tog sig in i lägenheten fann de två övergivna hundvalpar som sprang runt i sin egen avföring. En trettioårig man misstänks nu för djurplågeri.
Malmö:
I onsdags fick grannarna på Nobelvägen nog. Den fräna doften från en lägenhet hade spridit sig i hela fastigheten. Med hjälp av fastighetens vaktmästare tog sig polisen in i lägenheten. Farhågorna om att det var ett lik som låg och luktade besannades inte. Däremot hittades två övergivna hundvalpar som vadade i sin egen avföring. Enligt polisen hade hundarna ingen plats att sätta sig på i lägenheten, förutom i sin egen avföring.
– Det första vi gjorde var att ge hundarna vatten. De var såklart törstiga. Vi misstänker att de inte har fått någon mat på länge. Det var oerhört varmt i lägenheten, säger Sune Norén, förundersökningsledare på närpolisområde city.


Polisen har ännu inte kontaktat lägenhetsinnehavaren. Men de utgår från att mannen, som är i trettioårsåldern, äger hundarna. Han är nu misstänkt för djurplågeri. Hundvalparna har omhändertagits och placerats på Hund- och katthotellet i Malmö.
– Vi tog emot hundarna i onsdagskväll. De mår efter omständigheterna bra. Nu ska en veterinär titta på dem, säger Lisa Johansson som driver djurhotellet tillsammans med sin man.

Källa: Sydsvenskan.se
» Övriga publicerade artiklar
Artikel läst 3472 ggr