» AGRESSIV MOT FOLK OCH HANHUNDAR? «
 »  Svara på detta inlägg!

2005-04-26
Har en puli på 2år.Han skäller både på folk och hanhundar.Tar jag tag i honom att han ska sitta eller ligga ner försöker han bita.Vad göra


 Helen
Inkomna svar på agressiv mot folk och hanhundar?:
2005-05-11
ta kontakt med din uppfödare, pulin är visserligen en vass hund men så vass ska han inte vara. om han nu är vass, han kan ju vara väldigt osäker eller väldigt förväntansfull. hoppas din uppf kan ge dig tips och råd.

 stina    
2005-06-21
du behöver aldrig ta tag i en hund. tala med hunden på ett lugnande sätt, att du sett det han skäller på. Avled hunden med godis som han gillar. Gå vidare.

 Micael    
2005-12-06
Har nästan samma problem, fast min puli är ett halv år y ngre. Har kört bra mycket med godis, men tyvärr är han mer intresserad att vakta mig och skrämma bort andra hundar än att glufsa godis. Därför har jag börjat ta tag i honom, vänder honom på rygg och söker ögonkontakt, ifall han visar aggression mot andra hundar. Å det funkar! I övrigt så klickertränar jag honom och belönar med godis och lek när han gör bra saker, och nonchar när han gör det han inte ska.

 Lina    
2006-03-21
när hunden vill nafsa på dig seg fy på ett bestemt set och gå där ifrån om det hender igen gör samma sak. om den försöker komma och sega förlåt såm hundar gör vänd dig mott honom och titta inte på honom så lär han sig snart.

 Egzona    

 «Tillbaka